Search found 23 matches

by NatroN
Thu Mar 28, 2019 8:44 am
Forum: Freematics Products
Topic: AT Command reference set?
Replies: 1
Views: 501

Re: AT Command reference set?

so seems tehre is no possibility to raise the OBD timeout?
by NatroN
Mon Mar 25, 2019 10:47 pm
Forum: Freematics ONE+
Topic: NO READ SIGNAL - SPI_PIN_READY doesn't return to low
Replies: 7
Views: 770

Re: NO READ SIGNAL - SPI_PIN_READY doesn't return to low

Ok - more research and an answer. For all guys googling and finding this: As I use OBD AND SD.h via SPI, those 2 are interferring. Making sure they are not interfering (talking same time) fixed the problem for me. Still not sure why this is happening as obd and sd card are using different SPI pins. ...
by NatroN
Mon Mar 25, 2019 9:04 am
Forum: Freematics Products
Topic: AT Command reference set?
Replies: 1
Views: 501

AT Command reference set?

Hi, is there a way to find our which AT commands are supported? I'M reading OBDUART v.1.1 and OBDELM327 v1.5 but soem of the ELM327 v1.5 commands semes not to work. Most importantly I didn't find a way to set the timeout slighlty longer because ATST, ATCTM5 and ATAT0 are not working. any command ref...
by NatroN
Fri Mar 22, 2019 6:06 am
Forum: Freematics ONE+
Topic: NO READ SIGNAL - SPI_PIN_READY doesn't return to low
Replies: 7
Views: 770

Re: NO READ SIGNAL - SPI_PIN_READY doesn't return to low

can someone explain why file = SD.open("/log.txt", FILE_APPEND);

brings my SPI bus back to life?
by NatroN
Thu Mar 21, 2019 9:09 am
Forum: Freematics ONE+
Topic: NO READ SIGNAL - SPI_PIN_READY doesn't return to low
Replies: 7
Views: 770

Re: NO READ SIGNAL - SPI_PIN_READY doesn't return to low

Does the STM Pin expect to be connected to 12V Batt Power and goes into poer save mode because it has no power on 12V?

I'm developing on the bench for obvious reasons.
by NatroN
Wed Mar 20, 2019 8:44 am
Forum: Freematics ONE+
Topic: NO READ SIGNAL - SPI_PIN_READY doesn't return to low
Replies: 7
Views: 770

Re: NO READ SIGNAL - SPI_PIN_READY doesn't return to low

Well seems not to be SPI related to be honest. Did more research and found out that the STM32F103C8T6 seems to enter some kind of standby? LED goes off - Meaning OBD_IND changing state after some time. Once that happens I'm "offline" . A AT command bring the LED back up - menaing the STM32...
by NatroN
Tue Mar 19, 2019 12:44 am
Forum: Freematics ONE+
Topic: NO READ SIGNAL - SPI_PIN_READY doesn't return to low
Replies: 7
Views: 770

Re: NO READ SIGNAL - SPI_PIN_READY doesn't return to low

No I'm not because I modified mine quite a bit to make it working with electic vehicles.

Are there a lot of changes recently or known bugs with SPI? Which section should I have a detailed look at?
by NatroN
Wed Mar 13, 2019 8:13 am
Forum: Freematics ONE+
Topic: NO READ SIGNAL - SPI_PIN_READY doesn't return to low
Replies: 7
Views: 770

NO READ SIGNAL - SPI_PIN_READY doesn't return to low

Hi,

I don't get the exact use from that SPI_PIN_READY. Alot of times I run into a loop where SPI_PIN_READY goes HIGH end never returns to low (except I powercycle my Freematics).

Any way to work around this? (Using SPI - Can bus only)

thanks
by NatroN
Wed Oct 10, 2018 7:15 am
Forum: Freematics ONE+
Topic: Freematics One+ broken?
Replies: 1
Views: 1012

Freematics One+ broken?

Hi, I'm using my freematics and almost finished my project for remote EV monitoring when, during a long term test something strange happens. Normally I receive a timeout or response data to my PIDs, but this time I always instantly receive $OBDNO Data (enabled headers) the normal AT commands respond...
by NatroN
Mon Sep 17, 2018 7:31 pm
Forum: Freematics ONE+
Topic: 5V VCC Pin
Replies: 3
Views: 786

Re: 5V VCC Pin

perfect for my needs - thank you. Do you know how much power I can draw? Thinking about running an USB Hotspot on it

Go to advanced search