Search found 22 matches

by daveywatt
Sat Aug 08, 2020 4:27 pm
Forum: Freematics Software
Topic: Anyone got the SIMCOM7600 working with MQTT?
Replies: 15
Views: 2259

Re: Anyone got the SIMCOM7600 working with MQTT?

Raj120p1 wrote:
Fri Aug 07, 2020 8:10 pm
Thanks for the help mate.
Hey did you manage to get MQTT working on your setup?
by daveywatt
Sat Aug 08, 2020 1:16 pm
Forum: Freematics Software
Topic: Anyone got the SIMCOM7600 working with MQTT?
Replies: 15
Views: 2259

Re: Anyone got the SIMCOM7600 working with MQTT?

Maybe Stanley knows how to update the firmware, as he built this and has been working with it for years.

I will send him and email, hopefully he has time to steer us in the right direction.
by daveywatt
Sat Aug 08, 2020 1:14 pm
Forum: Freematics Software
Topic: Anyone got the SIMCOM7600 working with MQTT?
Replies: 15
Views: 2259

Re: Anyone got the SIMCOM7600 working with MQTT?

Here is my codebase that I am working with, its on a public repo: https://github.com/shiftops/FreematicsSim7600MQTT Its a platform.io project, so it includes the Freematics library via the platform.io project. The easiest way to get this running would be to install platform.io into your IDE and the ...
by daveywatt
Fri Aug 07, 2020 9:40 am
Forum: Freematics Software
Topic: Anyone got the SIMCOM7600 working with MQTT?
Replies: 15
Views: 2259

Re: Anyone got the SIMCOM7600 working with MQTT?

I think you may be right. I saw in another post someone had an issue with the "client is busy" issue, he reported that it was resolved with a firmware update. The issue is, Freematics is running the module as a shield via UART. The SIMCom documents only provide instructions on how to firmware update...
by daveywatt
Thu Aug 06, 2020 1:29 pm
Forum: Freematics Software
Topic: Anyone got the SIMCOM7600 working with MQTT?
Replies: 15
Views: 2259

Re: Anyone got the SIMCOM7600 working with MQTT?

Thanks for the help mate. You will notice I am sending AT+CMQTTCONNECT? to query the connection state. It seems to return OK and according to the manual this is the expected output of a successful connection. I haven't commit my code to any repo yet, but I will get it up later today and share the co...
by daveywatt
Thu Aug 06, 2020 11:50 am
Forum: Freematics Software
Topic: Anyone got the SIMCOM7600 working with MQTT?
Replies: 15
Views: 2259

Re: Anyone got the SIMCOM7600 working with MQTT?

Ok, I have seemed to make some progress here thanks to your breakdown! However, I am still receiving an error when attempting any MQTT commands (publish or subscribe). The new error is 0,11 which according to the manual is "no connection". The only difference in your AT command set is I have set the...
by daveywatt
Wed Aug 05, 2020 2:16 pm
Forum: Freematics Software
Topic: Anyone got the SIMCOM7600 working with MQTT?
Replies: 15
Views: 2259

Re: Anyone got the SIMCOM7600 working with MQTT?

Thanks heaps for that mate. I've actually built my code specifically for AWS (via SSL).. I removed all of the SSL setup and switched to mosquitto in order to achieve the base minimum required to achieve a connection. This was in an effort to debug. One thing that stands out is that you call NETOPEN ...
by daveywatt
Tue Aug 04, 2020 8:10 am
Forum: Freematics Software
Topic: Anyone got the SIMCOM7600 working with MQTT?
Replies: 15
Views: 2259

Re: Anyone got the SIMCOM7600 working with MQTT?

Mate that would be fantastic. Hopefully the 7600A is similar enough for me to spot the issue in my command set/code. I have built the MQTT code class by extending the existing Freematics network base class. So once it's working it should work fine with the telelogger v5 code. More than happy to shar...
by daveywatt
Sun Aug 02, 2020 3:53 pm
Forum: Freematics Software
Topic: Anyone got the SIMCOM7600 working with MQTT?
Replies: 15
Views: 2259

Anyone got the SIMCOM7600 working with MQTT?

So I've decided to hook up my Freematics one + to AWS IoT via MQTT. According to the 7600 manual, it supports MQTT via AT commands. https://simcom.ee/documents/SIM7600E/SIM7500_SIM7600%20Series_MQTT_ATC_V1.01.pdf I've been trying to get this working for the past couple of weeks, but I keep getting a...
by daveywatt
Fri Jul 17, 2020 11:22 am
Forum: Freematics Software
Topic: Issues sending data via HTTP(s) using Freematics telelogger
Replies: 8
Views: 2020

Re: Issues sending data via HTTP(s) using Freematics telelogger

This issue has been resolved thanks to Stanley. He's pushed up a fix to the repo.

Thanks again mate 👍