Display not working

Discussion about software developed by Freematics, including Freematics Hub, Freematics Builder, Freematics Emulator GUI
rkungl
Posts: 7
Joined: Sun Oct 26, 2014 7:31 pm

Display not working

Postby rkungl » Sun Oct 26, 2014 7:40 pm

Hi I purchased the telemetry kit #1 which comes with the oled display 128x64. I am using this with an Arduino Due. I have connected Vcc to 3.3V with no pull up resistors. I have connected sda to (sda 20) and scl to (scl 21).

On your page it says that this display uses sh1106 and I have tried using your lcdhello example code in the microlcd folder and I have uncommented the sh1106 header and commented the ssd1306.

It is not working. I have connected my oscilloscope and I can see that vcc is at 3.3V and there is clean data sending on scl and sda.

I have also tried using u8glib and the adafruit libraries.

Nothing is working.

stanley
Site Admin
Posts: 749
Joined: Sat Mar 01, 2014 3:15 am

Re: Display not working

Postby stanley » Thu Oct 30, 2014 9:36 pm

The library for OLED (MicroLCD) has not been tested on Arduino DUE.

rkungl
Posts: 7
Joined: Sun Oct 26, 2014 7:31 pm

Re: Display not working

Postby rkungl » Sun Nov 02, 2014 10:33 am

I got my arduino nano working by unbricking it since windows 8.1 is now bricking chinese clone devices. I have now run lcdhello on my arduino nano on IDE 1.5.8 and still not a single pixel on the lcd has lit up. It is connected as per the picture on Freematics store telematics Kit#1 as follows (vcc to 3.3v, gnd to gnd, scl to A5, sda to A4).

Still not working, I strongly believe there is a hardware failure of the oled. I just want to get this working. If possible can you send me a new oled and a microsd card since I paid for a working lcd and a microsd card (not a full size sd card).

Thanks


Return to “Freematics Software”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest