SIM5360 don't acces to my server

User feedbacks of the latest ESP32 based Freematics ONE+
platoon
Posts: 1
Joined: Mon Jun 11, 2018 5:48 pm

SIM5360 don't acces to my server

Postby platoon » Mon Jun 11, 2018 5:49 pm

Hi,

Since I get a Freelatics One+, I try the code sample and config on your github (https://github.com/stanleyhuangyc/Freem ... im5360test)
for made a connectivity test with my M2M card (I have a valid APN), it work well :

Serial port COM6 opened at baudrate of 115200bps
OK
ATI

Manufacturer: SIMCOM INCORPORATED
Model: SIMCOM_SIM5360E
Revision: SIM5360E_V3.5
IMEI: 863789026678940
+GCAP: +CGS
Connecting network..........OK
Operator:Mobistar
Obtaining IP address...XXXXX
CSQ:5.0dB
Init UDP...OK
Init HTTP...OK
Sending UDP datagram...OK
Connecting...
Sending HTTP request...OK
Receiving...failed
Waiting 3 seconds...
Sending UDP datagram...OK
Connecting...
Sending HTTP request...OK
Receiving...OK
-----HTTP RESPONSE-----
HTTP/1.1 200 OK
Server: nginx/1.10.3 (Ubuntu)
Date: Fri, 08 Jun 2018 09:50:17 GMT
Content-Length: 46
Connection: keep-alive
Expires: Sat, 09 Jun 2018 09:50:17 GMT
Cache-Control: max-age=86400

{"date":180608,"time":95017,"tick":3738027467}
-----------------------
Waiting 3 seconds...
Sending UDP datagram...OK
Serial port closed

But If I change the adress / port it doesn't work anymore :

Serial port COM6 opened at baudrate of 115200bps
OK

START
ATI

Manufacturer: SIMCOM INCORPORATED
Model: SIMCOM_SIM5360E
Revision: SIM5360E_V3.5
IMEI: 863789026678940
Connecting network...........OK
Operator:Mobistar
Obtaining IP address...XXXXXXXX
CSQ:5.0dB
Init UDP...OK
Init HTTP...OK
Connecting...
AT+CHTTPACT="www.lsres.net",80

Error connecting

+CHTTPACT: 227

ERROR


I have try some websites with HTTP POST request like http://XXXX:38080/BEG/freematic/gps

This website have an "Authorization: Basic"

The code stop working on the code :

if (!net.httpConnect()) {
Serial.println("Error connecting");
Serial.println(net.buffer);
errors++;
return;
}

And it's return this error

Error connecting
+CHTTPACT: 227

Do you have any idea how is the problem ?
I have try the commands
- AT+CHTTPSOPSE
- AT+CHTTPACT

But it's not working in https or http

Return to “Freematics ONE+”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest